Чи можна завагітніти під час місячних?

Чи можна завагітніти під час місячних?

Чи можна завагітніти під час місячних?

Існує поширена думка, що під час менструації завагітніти не можна – на цьому навіть започатковано календарний метод менструації. Але насправді це зовсім негаразд! У цій статті https://moe-misto.cv.ua/chi-mozhna-zavagitniti-pered-misyachnimi-za-tizhden-za-1-den-abo-2-do-menstruaciї/ розповіли яка може бути імовірність настання вагітності перед місячними.

Спочатку визначимо, що така менструація – це кровотеча, яка виникає в кінці овуляторного циклу, тому що яйцеклітина не запліднилася. Те, що здається менструацією, може виявитися періодом прикріплення плодового яйця в матці або навіть овуляторною кровотечею після початку овуляції. Таке часто відбувається у тих, хто має менструальний цикл короткий – наприклад, 24 дні. Якщо менструації при такому циклі тривають, наприклад, 7 днів, сексуальний контакт в останні дні кровотечі з високою ймовірністю призведе до вагітності.

Чи можна завагітніти під час місячних?

Як це пов’язано із овуляцією?

Ознаки овуляції може бути дуже відносними. І навіть якщо ви думаєте, що овуляція пройшла, не можна виключити її повторення – таке теж періодично трапляється. При «плаваючій» даті овуляції вагітність під час місячних можлива, тому що життєздатна яйцеклітина завжди зберігає здатність до запліднення, а сперматозоїди також можуть довго зберігати свою активність (до п’яти днів).

Але навіть якщо ваш менструальний цикл стабільний і триває 30 днів, виключити настання вагітності не можна. У будь-якої жінки зрідка трапляється вкорочення циклу, але дізнатися про це можна тільки при достроковій наступній менструації. Все це говорить про те, що вагітність при незахищеному статевому контакті можлива будь-якого дня менструального циклу.

Щоб стежити за циклом, регулярно використовуйте менструальний календар. І не забувайте користуватися контрацепцією будь-якого дня циклу, щоб бути впевненою на всі сто відсотків!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *