Що може означати біль у лікті? Як лікувати?

Що може означати біль у лікті? Як лікувати?

Лікоть складається з безлічі елементів, усередині яких можливі серйозні ушкодження та травми. Він складається з трьох кісток: ліктьової, променевої та плечової, а також навколишніх м’язів, сухожиль і нервів, які забезпечують його рух. Ліктьовий суглоб захищений капсулою суглоба, але не захищений більшими групами м’язів. Тому його дуже легко поранити чи розтягнути. Протягом дня ми майже весь час рухаємо руками, а ліктьовий суглоб відповідає за їх згинання, випрямлення та виворіт. Його напруга, травма (перелом, розтягнення зв’язок), дегенерація або запалення можуть спричинити сильний біль. Які захворювання, що викликають цей симптом, найбільше турбують і болючі? Біль у ліктьовому суглобі – дуже неприємна недуга, яка може заважати повсякденній діяльності, роботі чи фізичній активності. Локтьовий суглоб працює практично весь час, згинаючи, розгинаючи та повертаючи руку, а також піднімаючи. Тому він постійно зазнає травм, розтягувань, запалень і дегенерацій. Однак є багато інших причин болю у ліктях. Деякі з них менш обтяжливі, і все, що вам потрібно зробити, змінити свої звички та фізіотерапію, тоді як іншим потрібна операція. Якою б не була причина, біль у ліктьовому суглобі не можна недооцінювати і вам слід звернутися до фахівця для лікування. Дізнайтеся, які найчастіші причини болю в ліктьовому суглобі читаючи наші статті про здоров’я. Звідки виникає біль у лікті?

Що може означати біль у лікті? Як лікувати?

Тенісний лікоть

Одним із найпоширеніших захворювань, що викликають неприємний біль у ліктьовому суглобі, є так звана тенісний лікоть, тобто. латеральний епікондиліт плечової кістки Всупереч виду, тенісистам вона зазвичай не проявляється (тільки 10 відсотків хворих на це захворювання – спортсмени). Найчастіше зустрічається в офісних працівників, айтішників, механіків і в тих, хто неодноразово робить один і той самий хід. Потім виникають мікротравми та перевантаження суглобів розгиначів пальців та зап’ясть. Це викликає запалення та розростання кісток. Симптомом тенісного ліктя є сильний біль у ліктьовій стороні, що віддає вниз по руці. Це особливо неприємно при піднятті, захопленні та перенесенні різних предметів. Також це може супроводжуватись м’язовою слабкістю. У разі появи цих симптомів зверніться до ортопеда, хто поставить діагноз та призначить відповідне лікування. Як правило, це терапія протизапальними та знеболюючими засобами, а також фізіотерапія та реабілітація. Однак іноді потрібна операція.

Синдром ліктьової нервової борозни

Іншою причиною болю в ліктьовому суглобі може бути здавлення ліктьового нерва в борозні ліктьового нерва. Це викликає симптоми невропатії, які можуть бути періодичними та не важкими. Однак іноді нерв швидко виходить з ладу, що призводить до сильного болю. Синдром борозенки ліктьового нерва сприяє виникненню болю та оніміння, що поширюється від ліктя до мізинця та безіменного пальця, порушення чутливості та слабкості в руці. Фактори, що підвищують ризик захворювання, включають: чоловічу стать (менше жирової тканини, що захищає нерв), фізична робота, яка перевантажує лікоть або вимагає тривалого згинання ліктя, запалення, ревматичних змін, вальгусу або нестабільності ліктя. Терапія ліктьової нервової борозни полягає в консервативному лікуванні, тобто. застосування протизапальних препаратів, фізіотерапії, відпочинку, зміна навичок та носіння ортезу на ніч. Коли методи є неефективними, проводиться операція.

 Що може означати біль у лікті? Як лікувати?

Дегенеративні зміни суглобів та бурсит ліктьового суглоба

Біль у ліктях також може бути спричинений дегенеративними змінами суглобів. Може статися хондромаляція та руйнування суглобового хряща, що призведе до стирання волокон та оголення поверхонь кісток. Їхнє тертя викликає біль та обмеження рухливості. Старість, травми, порушення обміну речовин (подагра), ревматичні та неврологічні захворювання сприяють дегенеративним змінам. Біль у лікті також може бути ознакою ліктьового бурситу. Больові симптоми з’являються при згинанні та розгинанні лікті. Супроводжуються припухлістю, почервонінням, хворобливістю на дотик та підвищенням температури тіла. Стан може бути викликаний травмою (забитий задній частині ліктя), перенапругою або бактеріальною інфекцією. Лікування полягає у прийомі ліків та іноді в пункції бурси для видалення зайвої рідини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *